Ljuskällan – För en ljusare vardag

För ett personligt hem

Att trivas i sitt hem, där man ju spenderar otroligt mycket tid varje dag, är otroligt viktigt. Att inte gilla vad man kommer hem till påverkar faktiskt en mer än vad man kanske kan tro, och om man känner igen sig i det så är det helt klart något man bör fundera över. För visst, att renovera hela kan vara lite för stort, men det finns massor av lite mindre grejer man kan ordna med och fixa som gör att man faktiskt trivs i sitt eget hem, något som alltså inte är en självklarhet.

Att ha ett personligt hem som verkligen avspeglar en är det nog många som drömmer om. För faktum är att det är lättare sagt än gjort att ordna ett riktigt hem, och det kan ta många år innan man lyckas med att få till sitt hem så som man vill. Men om man äntligen har flyttat till den där bostaden där man planerar att bo ett bra tag, och har slutat att hoppa runt i diverse lägenheter man hyrt i andrahand så finns det såklart goda möjligheter till att bygga upp ett fint, personligt hem. Och såklart finns det några enkla tips man kan ha i åtanke när det är dags! För ofta så är det de små sakerna som gör att ens personlighet syns i hemmet, till skillnad från exempelvis soffor, matbord och andra stora saker. Låt oss ta upp några!

  • Att fylla sitt hem med möbler som påminner om i princip alla andras är kanske inget som man bör göra i jakt på ett speciellt hem. Visst, det går knappt att undvika att man har en del massproducerade prylar i sitt hem, och det gör heller inget! Bara så länge det inte bara är det. Kolla istället på auktion efter speciellt grejer som man sällan eller aldrig ser! Ett tips är att kolla in Barnebys.se där man samlar alla intressanta auktioner från hela Sverige.
  • Som tidigare nämnt så är det de små sakerna som gör ens hem speciellt. Som till exempel belysning! Det fullkomligt kryllar av speciell och fin belysning för alla rum, hörn, hem och kanter i butiker runt om i Sverige, online såväl som fysiska.
  • Konst är en sådan sak som verkligen är personlig, i och med att alla har olika stilar. Visst kan det vara rätt dyrt många gånger, men det går att hitta riktigt fin till en billigare peng också. Eller varför inte plocka fram penseln och pröva lyckan på egen hand?

Vill man verkligen vara säker på att ens hem är one of a kind, så att säga, så kan man ta det så långt att man tillverkar eller bara pimpar saker på egen hand. Till exempel att köpa en stilren bokhylla och göra om den helt till en speciell möbel som bara går att hitta hemma hos dig. Visst, att göra egna grejer kanske har blivit lite av en statusgrej, men det är minst lika roligt och spännande för det! Helt klart ett tips för ett fint hem.