Ljuskällan – För en ljusare vardag

Gör inredningen själv

Det finns massor av saker som man kan göra för att ens hem ska bli en trevlig plats att komma hem till. Det finns grundläggande saker så som till exempel att hålla det fint och rent, men inredningen spelar såklart också väldigt stor roll. Alla har vi olika stil, så det viktigaste när det är dags för inredning är att man utgår ifrån sig själv, och inte ifrån vad någon annan tycker om hur man ska inreda sitt hem. För visst vill vi väl alla ha ett hem som speglar oss själva, och ingen annan? Ett tips då är att ordna saker själv, istället för att bara köpa färdigt! Låter det jobbigt? Det är det inte! Det handlar bara om att välja ut rätt saker att göra själv, och inte de allra svåraste. Låt oss ta upp två tips som är enkla, och som vem som helst kan fixa!

  • Vissa grejer är otroligt enkla att fixa, men gör trots det väldigt mycket för ens hus eller lägenhet. Det är till exempel enkelt att göra egen canvastavla med ett motiv som man föredrar. Det kan till exempel vara på, eller tillsammans med, sin partner, sina vänner eller ställen man har besökt. Helt enkelt något som man gillar att titta på, vare sig det är en tropisk, öde ö eller ett fint gruppfoto. Något som helt klart gör det roligare att gå in i rummet den hänger i!
  • Att sy själv kan vara svårt, men ett par gardiner med enkla raka linjer kan vem som helst fixa, så länge man har köpt rätt storlek på tyger! Man kan till och med sy ihop dem till fina gardiner för hand, och inte tar det lång tid heller.

Vill man ha övriga inredningstips så finns de såklart också att tillgå. Varför inte kolla in svd.se, där de har massor av intressanta reportage från olika typer av hem man kan inspireras av? För det är trots allt genom inspiration man kommer fram till hur man vill ha det i sitt eget hem och därför är det något som man ska utnyttja så mycket som möjligt!