Ljuskällan – För en ljusare vardag

Hörnbadkar och trendig badrumsbelysning

Har du ett badrum utan fönster? Ingen fara, det går att skapa en mysig miljö även om man inte har tillgång till dagsljus. Med rätt belysning och inredning blir vilket badrum som helst mysigt att vistas i.

badrumMed hjälp av ett hörnbadkar, sköna handdukar och mysig belysning kan man skapa en avslappnad och miljö ändå. Att även använda lampor och detaljer i nyanser av brons gör badrummet extra trendigt.

Enligt marknadsundersökningen på Stockholm Furniture and Light fair var det nämligen oil rubbed bronze som var den mest populära. Färgen beskrivs som en gnuggad matt yta i mörkbrun ton än vanlig brons. I undersökningen deltog ungefär 40 procent av alla arkitekter och inredningsintresserade på mässan. Man ska med andra ord satsa på detaljer av något slag i färgen matt brons för att göra rummet extra trendigt.

Badrumsbelysning som passar

Det bästa tipset för att få en skön atmosfär i badrummet är att installera spotlights i taket av badrummet. Detta tipsar man även om i en artikel på Leva och Bo. Fördelen med den typ av lampor är att de går att dimmra om man har möjlighet att installera en dimmer samtidigt. När man sminkar sig eller rakar sig kan man ändra styrkan på ljuset och dimra ner när man vill bada i sitt sköna hörnbadkar med bubblor. Man kan även fästa lamporna på eventuella hyllor eller andra plana ytor som man har i badrummet. Allt för att få en mysig och flexibel atmosfär.

Perfekta badrumsinredningen

Ett annat tips för att få en mysig känsla är att inreda med mjuka färger på inredningen. Ta in väldoftande doftljus och fina blommor. Om man har chansen är det optimala att sätta in ett badkar av något slag. Har man en begränsad yta att röra sig med kan ett litet badkar ändå uppfylla behoven om att kunna bada bubbelbad, eller kanske ett hörnbadkar. I annat fall kan man satsa på ett större bubbelbad som ekonomin tillåter.