Ljuskällan – För en ljusare vardag

Inred ljust!

Efter en renovering är det alltid bra att inreda i ljusa toner för att verkligen framhäva hemmets nya fräschet och för att släppa in så mycket ljus i hemmet som möjligt.

Under sommaren är det väldigt många som väljer att renovera och inreda nytt i sina hem. Dock är det många som missar att tänka på ljusinsläppet och därför kan det vara bra att istället inreda hemmet i lusa toner för att på så vis skapa en illusion av luft och ljus.

Inredningsillusioner

Något som är roligt att arbeta med under inredningsfasen av sina hem är illusioner. Ett bra tips till exempel för att skapa en illusion av att ett rum är större och luftigare än vad det faktiskt är, är att hänga upp långa gardiner i utkanten av fönstren samt fästa gardinstängerna en bra bit ovanför fönstret istället för rakt över. Något annat man kan göra för att få rummet att verka större är genom att sätta en snygg fondvägg med hjälp av en kontrastrik tapet på en utan väggarna i ett rum. Illusionen av denna vägg blir således att rummet verkar rymligare och inte lika trångt som det skulle vara om alla väggar hade samma färg. Vidare kan man även skapa illusioner genom att arbeta med ljus och mörker. Ett exempel på detta är genom att skapa optiska illusioner med hjälp av olika mönster och färgnyanser som antingen kan förstora eller förminska. Men om man vill hålla sitt hem öppet och ljust är det bäst att inreda med ljusa möbler i exempelvis vitt och sedan använda detaljinredningen för att sätt in en klick färg i hemmet. Ett bra tips är dock att välja enbart ett visst antal färger för att inte skapa en känsla av oreda eller störa det genomgående temat i hemmet.

I videon nedan kan du enkelt få inspiration och snappa upp några roliga inredningstips!