Ljuskällan – För en ljusare vardag

Inred med rätt ljus

” –Det blir ett lite kallare och krispigare ljus, som gör att vi ser färger klarare och mer naturtroget. Det här ljuset stöder också kroppens biologiska behov bättre, och hjälper den att hålla sig vaken och att ta upp D-vitamin. Det är därför vi valt att kalla det ”biologiskt ljus”, säger Lustgårdens projektchef Karin Johansson, och pekar ut över den stora solbelysta byggropen mellan Warfvinges väg och Essingeleden i Lindhagen i västra Stockholm, där Skanskas nya huvudkontor, Nordens största gröna kontorsprojekt, nu har börjat växa fram.”

Att inreda med ljus är något de flesta gör. Oavsett om det handlar om att ha ett så stort ljusinsläpp och öppen planlösning som möjligt eller som man hellre satsar på den belysningen som går att tända så är ljuskällorna otroligt viktiga för att hemmet ska få den rätta stämningen och känslan.

Nu under hösten när mörkret blir allt mer påtagligt blir det också viktigare att ha rätt typ av ljussättning i hemmet. Eftersom vi har en tendens att spendera allt mer tid i hemmet under denna mörka och kalla årstid så är det klart att man vill ha ett så varmt, mysigt och välkomnande hem som möjligt. Att ha många mindre ljuskällor, istället för en starkare, är det bästa sättet att skapa en mysig och ombonad miljö. Att dessutom ha många levande ljus som både värmer och skapar stämning är ett säkert kort för det ultimata höst- och vintermyset.

Många, mindre ljuskällor är alltså att föredra. Om man redan har den perfekta ljussättningen i hemmet men ändå vill skapa lite extra härlig stämning, ja vad ska man göra då? Köp en stjärna på himmelen kanske? Att ha en egen stjärna att titta på uppe i den kolsvarta, stjärnklara, vinternatten är väl en fantastisk prick över i:t i den varmt ombonade bostaden?