Ljuskällan – För en ljusare vardag

Inredning för 2015

Osäker på vad du ska inreda med detta nya år? Ingen större fara – vi har koll på trenderna. Tillsammans med inspiration från en artikel i Expressens Leva & Bo och inredningsmagasinet Elle har vi letat fram de saker som är av största vikt denna vår, med allt från färgglada pallar till Street art i hemmet.

För det första. Är du inte intresserad av färg? Då kommer detta år inte att bli ditt bästa. Detta är nämligen en år med färg som fokus, och speciellt i sovrummet. Men det är inte de klara klassiska färgerna som är i fokus. Det är snarare färger som exempelvis orange som är de bästa. Den ser vi alla rum och du ska använda färgen på sängkläder eller ha en orange filt i soffan i vardagsrummet. Andra färger som också återkommer är en djup lila, senapsgult och klarblått. I år är det även social möblering som är det heta. Det innebär att tv:n inte längre behöver ha vårt fokus. Med social möblering får du en massiv fridom, och med tanke utbudet som kommer på nätet kan du forma ditt hem precis som du själv vill.

Nätet är fortfarande bäst att handla på

På tal om nätet är det även i år en fortsatt trend. Att handla på nätet är mycket mer eftertraktat än att gå i fysiska möbelaffärer och det innebär ju som sagt också att du har mer möjligheter. Om du bara har en möbel att köpa inom närmsta tiden? Köp snygga soffbord online, det är lätt möblera med och ger oftast en väldigt nyanserad bild av hemmet. Som sista sak att nämna, för årets stora trend – är det konsten. Den är mer alternativ än tidigare och blandar det moderna med det 90-tala. Numera är det street art, eller gatukonst som det heter på svenska som är i fokus, tillsammans med streamad konst. Streamad konst innebär att du får tillgång till flera olika utställningar – i hemmet. Låter det märkligt? Helsingborgs Dagblad har kikat närmare på saken och skriver om saken i en artikel här.

Inredningsbloggen