Ljuskällan – För en ljusare vardag

Inredning i trädgård och hem 2015

Äntligen vår, äntligen sol. Det är dags för en ljusare tid och  för dig som inte redan börjat planera för din vår- och sommarinredning är det dags. Det finns nämligen mängder av möbler och inredningstillbehör som bör inhandlas.

Vad är det då som gäller denna vår och sommar? Det var någonting som man kunde lära sig under Stockholm Furniture Fair, en möbelmässa i Stockholm – och om du missade den är det ett måste att läsa denna artikel från Dagens Nyheter Kultur där de lyfter de viktigaste från mässan. I artikeln kan du läsa om hur det i år är ett större miljöengagemang när det kommer till inredning och tillverkning, att det är tydligt att formgivarna har en ökad medvetenhet helt enkelt, någonting som självklart är ett steg framåt. Några av de möbler som tidningen lyfter fram är fåtöljen Poppe som är endast 32 centimeter bred men ändå är bekväm samt hyllan Ribban som har hyllplan bestående av bomullssnören som kan flyttas med en stavar i björk.

I år är det även ett bra år att skaffa pool om man inte redan har det. Pooler är nämligen någonting som skapar en känsla av lyx men som just nu inte behöver vara ett dyrt inköp. Självklart är det viktigt med rätt tillbehör när det kommer till pool-köp, som exempelvis belysning och material att täcka poolen med. På tal om belysning är även badrumsbelysning någonting att lägga fokus på under vår och sommar 2015. Detta är också någonting som Leva & Bo har lyft i en artikel här. Där kan du få tips och råd på vad du ska välja och vad som även fyller en funktion. Som exempel ger de tips om hur belysningen placeras för att ge bästa ljus, någonting som många verkar glömma i sin badrumsinredning.

Fler bra tips och råd om inredning för 2015:

  • Välj alltid miljövänliga produkter.
  • Våga tänka utöver det “vanliga”. 2015 handlar om den egna smaken – våga vara dig själv även när det kommer till dina möbler!
  • Gör inte av med mer än du behöver. Bra budgettips för inredning hittar du i den här artikeln från Elle.

sandaler vid pool