Ljuskällan – För en ljusare vardag

Inspiration till dig som ska renovera

Det har varit en tuff resa för Kicki Edgren Nyborg och Peter Nyborg att förvandla lägenheten med opraktisk rumsindelning och många dörrar till en ljus och öppen bostad. När de flyttade in till centrala Göteborg var det till en hyreslägenhet där värden förbjöd dem att måla över allt brunt som var inredningens dominerande färg. Men de såg en potential och när de efter åtta år fick köpa lägenheten satte de i januari 2009 i gång att förverkliga drömmen.

Så inleds artikeln i Dagens Nyheter vilket handlar om paret som kämpade sig fram genom sin renovering för att få bättre rum och belysning. Det är en intressant artikel för alla som är intresserade av inredning och renovering, och när du ska renovera hus eller lägenhet är det viktigt att du har koll på allt, så att ni slipper kämpa som denna familj – även om det självfallet kommer att vara värt det i slutändan.
I artikeln kan vi läsa att paret i åtta år kämpade för att ens få måla över de bruna väggarna i hyresrätten, men gång på gång fick nej från hyresvärden. När hyresrätten skulle byggas om till bostadsrätten var glädjen stor, och de började direkt skissa över lägenheten för att se vad de kunde göra. Projektet kördes igång nästan direkt och de började med att riva en väg och flytta köket. Arbetet drog dock ut på tiden, och det var otroligt påfrestande för hela familjen. Till slut blev projektet med hemmet klart, och de kunde äntligen njuta av att ha ett hem de trivs med. För dig som är sugen på renovering, kolla ni artikeln – den gör att man tar tag i det man så länge avvaktat med.