Ljuskällan – För en ljusare vardag

Konsten att skapa ett ombonat hem

Att ha ett mysigt och ombonat hem är något som de allra flesta värderar. Oavsett om man spenderar mycket eller lite tid i sitt hem så är det viktigt att känna lugn och harmoni när man kommer innanför dörren. Att kunna längta hem och se sin bostad som en rofylld oas är nog något de flesta strävar efter.

Så hur skapar man då denna mysfaktor hemma?

•    Med rätt belysning kan man få även det kallaste och tråkigaste rum att kännas ombonat, varmt och mysigt. Knepet med belysning är att ha många ljuskällor spridda över hemmet och dessutom se till att lampor och lampskärmar har en varmt ton som ger ett mysigt och härligt ljus. Blåa, kalla toner skapar inte ett mysigt hem, däremot kan dessa toner passa bra i arbetsmiljöer. Gula, orange och röda toner är perfekta för att skapa den varma känslan hemma.
•    Förutom belysning är det viktigt att ha bekväma och inbjudande möbler som är sköna att sitta och slappa i. Självklart är det bra om de är både snygga och bekväma men när det gäller mysmöbler som soffa, fåtölj och säng är det faktiskt viktigare att de är bekväma än snygga. Självklart finns det design soffor som är både bekväma och snygga men man ska inte vara dum och köpa en design soffa bara för att den är dyr och ball om den samtidigt är stenhård och hemsk att sitta i.
•    Sist men inte minst gäller det att sätta en personlig prägel på hemmet för att skapa den riktigt ombonade känslan. Att ha fina föremål, fotografier, konst, second hand-prylar, minnen etcetera blandat med design, budget, nytt och gammalt är ett bra sätt att visa vem man är. Inreder man enbart med IKEA eller enbart med en viss designer blir hemmet lätt lite platt och tråkigt.