Ljuskällan – För en ljusare vardag

Ljusa sovrum

Sovrum ska nu vara ljusa, praktiska och rogivande. Vita och drömska väggar, tyger och sängkläder är allt sådant vi idag inreder våra hem med för att få vårt vackra sovrum. Vi satsar mer på att inreda enligt en sovkultur utan en massa plock. Småprylarna som tidigare störde har flyttat ut från sovrummet och in i något annat rum.

Vi satsar allt mer på att få sova ut riktigt och sömnen prioriteras betydligt mer nu än tidigare. Vi har förstått kopplingen mellan sömnen och får effektivitet. Vi lägger oss i sängen runt tio på kvällen och ligger där i åtta timmar tills det är dags att gå till jobbet. Vi öppnar upp våra sovrum för inredning som endast kan främja vår sömn och undviker allt som kan störa den. Ut med Tv:n, småprylarna, tvätthögen och onödiga möbler. In med vackra himmelska gardiner som böljar över fönstret, in med det mjuka vita och vackra överkastet och de sköna sängarna som ni hittar hos Sleepo med tillhörande sängkläder.

Bästa sovrumsinredningen

Vitt är det som vi svenskar föredrar, vi har dock länge varit inne på att vi ska ha färger i sovrummet, även möbler som sticker ut och mörka gardiner för fönstren. Detta behövs fock inte och egentligen är det den ljusa färgen som gäller, på det sättet blir sovrummet neutralt och behagligt. Stora onödiga möbler såsom en fåtölj eller skrivbord bör inte få en plats i sovrummet. Istället bör man hålla det rent och snyggt från plock och klotter. Även Tv:n bör stanna utan sovrummet, ett störningsmoment för många par som inte känner att de kan slappna av. Lyssna på lite drömsk musik: