Ljuskällan – För en ljusare vardag

Olika sätt att få ett ljusare hem

Att ha ett ljus hem behöver inte betyda att man på köpet får ett opersonligt hem. Den senaste debatten om att vi svenskar gillar trenden med ljust och fräscht är alltså ingenting som man behöver dra till sin spets i praktiken.  Det är som sagt många som tror att ett ljust hem är synonymt med ett hem där varje pinal är vit, precis som väggar och golv.

Få känslan av ett större ljusinsläpp

Ett knep för att lyckas med den ljusare känslan, men ändå kunna ha precis de möbler och den inredningen som man känner för, är att satsa på att hålla just golven i ljusare material. Något som är extra viktigt om ens lägenhet inte har ett så stort ljusinsläpp från fönster och dörrar.

Är golven inte i det skick att man skulle vilja visa upp dem och ha dem i fokus, kan man alltid slipa om dem. Men detta fungerar bara om man har trägolv. Att göra en golvslipning, naturligtvis med hjälp av ett företag som www.ocab.se som vet hur man gör, ger golven en rejäl ansiktslyftning. Speciellt om de har varit väldigt slitna tidigare. Har man andra typer av golv i hemmet, som en plastmatta, går det bra att måla golven istället eller lägga ett laminatgolv ovanpå. Detta brukar vara något som man kan göra på egen hand, utan hjälp från en firma.

För att hitta rätt i inredningsdjungeln, med allt från lampor till gardiner och övriga inredningsval, är den bästa metoden att låta sig inspireras av andra. Kolla igenom artiklar där familjer som trivs hemma fått redogöra för sina val eller inspireras av bostadsannonser på Hemnet.