Ljuskällan – För en ljusare vardag

Varde det ljus

Mörker gör oss trötta, ett för starkt ljus får oss att bli osäkra på hur vi ser ut och alla färgade glödlampor ska vi inte tala om. När det kommer till det perfekta ljuset och de perfekta lamporna så gäller det att inte ha för bråttom. Numer gäller det inte bara att lysa upp ett rum enbart med ljus – nu gäller det att även lysa upp med en snygg lampa. Men, då de flesta lampor inte är billiga så kan du få en skjuts på vägen genom att klicka in på www.gratislandet.se och få rabatter från olika företag. Är du i renoveringstankar eller designtankar finns det självklar rabatter på mängder av olika produkter.  Varför inte passa på att fynda en golvlampa från Malmbergs Karolina eller en vacker kristall-krona som blir en blick-punkt i rummet.

Rädd glöd i glödlampan

För ett år sedan var det att hålla fast vid 40-wattaren och bunkra, eller att omfamnas av det nya och inhandla LED,- lågenergi- eller halogenlampor. När det kommer till dessa nya lampor är de bättre för miljön, men det gäller att innan planera vart det är man ska ha lampan då styrkan varierar. LED-lamporna spås en fantastisk framtid då de är energisnåla, halogen är mest lik glödlampan med ett klart ljus och lågenergilampan har funnits länge på marknaden och har förut ansetts som lite jobbiga då de tänds långsamt.

Man ska egentligen strunta helt i watt och i stället tänka lumen, som säger hur mycket ljus lampan ger ifrån sig. Vill man till exempel ha en lampa som motsvarar en 40-watts glödlampa bör den ligga i spannet 410 till 470 lumen.”