Ljuskällan – För en ljusare vardag

Varde ljus

Ja, Gud behövde endast säga: ”varde ljus” så blev det ljus. Om vi skulle försöka med det så skulle vi få skrika oss hesa utan att det skulle bli någon skillnad i ljusstyrka. Som tur är finns det otroligt många snygga lampor som fixar det där skenet vi vill åt. Men, hur får vi till det där perfekta skenet, och hur ska man tänka när det kommer till ljuset i våra bostäder.

Från strålar till lampa

Ja, även om det finns otroligt många snygga lampor så är det viktigt att även ta tillvara på det naturliga ljusinsläppet som vi har. Det finns mycket forskning som visar på att det naturliga ljusinsläppet är mycket viktigt för oss då vi både blir piggare och vårt immunförsvar stärks. Vad du kan tänka på där är om ni går i renoveringstankar att förlänga fönstren så de släpper in mer ljus, sedan att se så fönstren är bra placerade till solens strålar. Att ha ett fönster i ytterdörren kan även det bara et enkelt och bra alternativ som är ganska enkelt att få till. Vad man redan nu börjat prata om är att man i framtiden kommer att använda sig av självlysande växter som kommer att utklassa vår glödlampa. Detta är en mix av syntetisk biologi, genteknik och självlysande bakterier. Men, innan vi är där så får vi välja snygga lampor som ska rama in ljuset åt oss.

Välj rätt lampa

När det kommer till lampor så finns det otroligt många olika sådana och här handlar det om att välja rätt lampa för rätt rum. Allt från plafonder, skensystem till stora och pampiga taklampor som ger den rätta och mäktiga känslan. Följ länken, http://www.lampgallerian.se/lampor/taklampor/ för att komma direkt till sajter som ger ett stort utbud av mängder av olika lampor. När vi säger att det handlar om att välja rätt lampa så gäller det att inte drabbas av panik, för vad vi menar är att det ska vara en eftertanke bakom varje inköpt lampa så att du själv känner att det var ett klokt val. Glöm inte att rätt lampa som ger rätt ljus kan förtrolla in ett helt rum och lyfta fram det på bästa sätt.