Ljuskällan – För en ljusare vardag

Vi mår bra av ljus

Att ha ett hem som är ljust och fräscht är nog något som i princip alla drömmer om. Och det är inte så konstigt! Vi behöver ljus för att kunna leva, och det är klart att desto ljusare vi har hemma, ju bättre mår vi. Precis som det är utomhus! Det är som inte så konstigt att många av oss inte känner oss lika fyllda av liv och glädje under vinterhalvåret då solen sällan tittar fram. Vi behöver helt enkelt ljus för att må bra!

Och visst, lampor i all ära, det går inte att komma ifrån att de för med sig bra ljus och är en bra källa till ett ljust, fint rum. Men bäst är de faktiskt när det är mörkt ute! För under dagen är den bästa ljuskällan riktigt bra, och många stora, fönster. Det naturliga ljuset gör mest för oss, och med bra fönster kan man fylla hela sitt hem av härligt ljus. Ett tips är energifönster! De är, som man kan ana på namnet, energisnåla och gör så att ens hem badar i härligt ljus. Läs mer om energifönster!

För finns det egentligen något bättre än sommar och sol, och starkt och fint ljus? Antagligen inte! Det är alltså inte så konstigt att man hellre föredrar stora fönster i sitt hem som kan släppa in massor av ljus, än små eller till och med obefintliga. Det gäller bara att hålla ut under de mörkare perioderna, för det kommer bli bättre! Och byta fönster såklart, så att man kan ta del av så mycket ljus som möjligt.